Híreink

CsibÉSZtúra tehetségnap

Az ELTE lágymányosi campuszán került megrendezésre a CsibÉSZtúra játékhoz kapcsolódó tehetségnap. Az eseményen 5-13. évfolyamos diákok vettek részt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) szervezésében. A Hello Modern Agrárium mellett a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara és az Élelmiszertudományi Kara jelent meg egy standon. A Fizika-Automatika Tanszék robot játszóházat mutatott be, ahol mindenki kipróbálhatta, milyen könnyű vagy bonyolult egy robotkar irányítása. Az ügyes résztvevők SZIE ajándékokat is kaptak.

Undefined

Kutatók Éjszakája 2018

Örömmel számolunk be róla, hogy tanszékünk oktatója, Dr. Kovács Zoltán programjával szerepelt a Kutatók Éjszakája rendezvényen. Az esemény címe:

"Infravörös fénnyel az élelmiszerhamisítás ellen"

Undefined

Tudományok Fővárosa 2018

Örömmel számolunk be róla, hogy tanszékünk is részt vett a Tudományok Fővárosa rendezvényen 2018. szeptember 23-án. A felépített robot játszóházban mindenki kipróbálhatta milyen egyszerű vagy bonyolult egy robot irányítása. A Fizika-Automatika Tanszéket képviselték:

Undefined

Dénes Lajos Dénes sikeres PhD védése

Örömmel tájékoztatjuk a kedves kollégákat és látogatókat, hogy 2018. szeptember 17-én Dénes Lajos Dénes sikerrel megvédte doktori disszertációját. Címe:

„Lézer diffúz reflexiós módszer termények állapotjellemzésére”

Undefined

Sikeres nemzetközi záróvizsga

Az Élelmiszeripari Folyamattervezés specializáció záróvizsga és diplomavédés bíráló bizottsága (ÉTKM-8/2018) 2018. május 30-án hallgatta meg a diákokat. A jelöltek többsége angol nyelven vizsgázott és tartotta meg előadását. 

A bizottság tagjai voltak:

 • Prof. Felföldi József, elnök
 • Prof. Vatai Gyula, pótelnök
 • Dr. Baranyai László
 • Győri Ernő (Siemens Magyarország)
 • Dr. Márki Edit, titkár

A hallgatók diplomamunkái:

Undefined

Szent István Előadás 2018

A Szent István Egyetem hagyománya a Szent István Előadás, amelynek megtartására az intézmény vezetése minden évben egy kiemelkedő teljesítményű professzort kér fel. Az idén, május 4-én dr. Felföldi Józsefet, az Élelmiszertudományi Kar egyetemi tanárát, tanszékünk vezetőjét érte ez a megtiszteltetés. Az rendezvény alcíme "Tudományos generációk találkozása", jelezve, hogy Dr. Friedrich László Ferenc és Kertész István is szót kaptak, mint professzor úr tanítványai.

Undefined

Meghívó Baranyai László habilitációs előadásaira

Undefined

A Szent István Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa és az Élelmiszertudományi Doktori Iskola meghívja Önt

BARANYAI LÁSZLÓ

habilitációs előadásaira.

Meghívó Kovács Zoltán habilitációs előadásaira

Undefined

A Szent István Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsa és az Élelmiszertudományi Doktori Iskola meghívja Önt

KOVÁCS ZOLTÁN

habilitációs előadásaira.

Fizika-Automatika Tanszék

A Fizika-Automatika Tanszék dolgozói ezúton is kívánunk minden kedves látogatónak

Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt!

Undefined

Synergy 2017 konferencia beszámoló

Örömmel számolunk be róla, hogy a tanszék több kollégája is részt vett a "Synergy & Technical Development - Engineering, Agriculture and Green Industry Innovation" című konferencián. A konferencia a Szent István Egyetemen zajlott 2017. október 16-17 (hétfő-kedd), valamint szerda-csütörtök további szakmai programokkal várják az érdeklődőket.

A Fizika-Automatika Tanszék részéről az alábbi előadások és poszterek jelentek meg:

magyar

ÚNKP pályázat nyertesei

Örömmel számolunk be róla, hogy az Új Nemzeti Kíválóság Program (ÚNKP) pályázatán a tanszéken dolgozó kollégák és hallgatók közül többen is a nyertesek közé kerültek. Ezúton is gratulálunk!

magyar

Diplomavédés 2016/2017

Örömmel számolunk be róla, hogy a 2016/2017 tanévben élelmiszeripari folyamattervező mester (MSc) hallgatóink sikeres államvizsga után május 29-én megvédték diplomájukat. Az idei csoportban hat külföldi mérnököt köszönthetünk.

A bizottság tagjai voltak:

 • Prof. Felföldi József (társelnök)
 • Prof. Vatai Gyula (társelnök)
 • ifj. Dr. Biacs Péter, SC Johnson Kft.
 • Dr. Kiss István, Fitomark Kft.
 • Dr. Rácz Gábor, Hidrofilt Kft.
 • Dr. Márki Edit, SZIE ÉTK

Bemutatott diplomamunkák:

magyar

Dénesné Várvölgyi Evelin PhD védése

Örömmel számolunk be róla, hogy Dénesné Várvölgyi Evelin 2016. december 14-én sikeresen mutatta be "Módszerfejlesztés a kávépörkölés nyomon követésére és a kávéban esetlegesen előforduló árpa detektálására" című doktori kutatását és téziseit. A bírálóbizottság 100% Summa Cum Laude értékelte a munkát. Ezúton is gratulálunk!

magyar

BiosysFoodEng 2016 conference

The conference of BiosysFoodEng 2016 was organized jointly by Department of Physics and Control, Department of Food Engineering of Szent István University, with collaboration of Agro- and Biosystems Engineering Research Committee of Hungarian Academy of Sciences. 

Conference programme

 • 08:30-09:30 Registration
 • 09:30-09:35 Conference opening

Session I. Chairperson: Prof. Dr. Vatai Gyula

magyar

Meghívó Dénesné Várvölgyi Evelin PhD védésére

Undefined

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Doktori Iskolája meghívja Önt Dénesné Várvölgyi Evelin "MÓDSZERFEJLESZTÉS A KÁVÉPÖRKÖLÉS NYOMON KÖVETÉSÉRE ÉS A KÁVÉBAN ESETLEGESEN ELŐFORDULÓ ÁRPA DETEKT

Fizika-Automatika Tanszék

Köszöntjük a Fizika-Automatika Tanszék oldalán!

 

magyar