- English
- Magyar
Kutatás
Publikációk száma
Tanszéki publikációk: 938 közlemény, 1307 idézet (forrás: MTMT)
Kutatási területek
Élelmiszerek fizikai jellemzői. Módszer- és eszközfejlesztés mechanikai (keménység, viszkozitás), optikai (szín, alak, spektrális), dielektromos és íz-jellemzők vizsgálatára.
Szolgáltatások
- folyékony élelmiszerek objektív íz-jellemzése (hamisítás szűrése, íz-fedés, eredet)
- állomány-monitoring rendszerek kialakítása
- érintésmentes módszerek fejlesztése beltartalmi jellemzők felületi eloszlásának vizsgálatára (víztartalom, márványozottság, szemcseeloszlás stb.)
- ellenőrző műszerek (keménység, hőmérséklet, Brix, stb.) kalibrálása
- PLC-s vezérlések tervezése
Fontosabb eszközök, műszerek
- Alpha MOS elektronikus nyelv folyékony élelmiszerek objektív íz-jellemzésére
- Állomány-vizsgálati rendszer (TA-XT2 asztali penetrométer, HAAKE rotációs viszkoziméter, Anton-Paar oszcillációs viszkoziméter, akusztikus mérőrendszer, ultrahangos mérőrendszer)
- Hyperspektrális látórendszer (NIR)
- Számítógépes látórendszer vizuális tartományra, lézer LED modulokkal
- Közeli infravörös spektrométerek (asztali és hordozható)
- LCR mérőműszerek (20 Hz – 3 GHz)
- Siemens ipari PLC oktató állomás (hardver és szoftverek)
Szakmai szervezeti tagság
- MTA Agrárosztály köztestület
- EurAgEng nemzetközi mérnökszervezet
- CIGR nemzetközi mérnökszervezet
- Neumann János Számítógép-tudományi Társaság
- Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága
- International Aquaphotomics Society
magyar