Kutatási tevékenység

Dr. Baranyai László

  • Digitális képfeldolgozás alkalmazása élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek minősítésére
  • Lézer fénnyel indukált diffúz reflexió vizsgálata
  • Fény terjedésének szimulációja biológiai szövetekben

Dr. Felföldi József

  • Módszerek fejlesztése és vizsgálata gyümölcs- és zöldségfélék keménységének roncsolásmentes mérésére
  • Gyümölcsök és zöldségfélék szín- és alakvizsgálata számítógépes látórendszerrel

Dr. Firtha Ferenc

  • Élelmiszerek optikai, reológiai paramétereinek vizsgálata
  • Mérésvezérlő, adatgyűjtő és -feldolgozó szoftverek fejlesztése
  • Számítógépes képfeldolgozás, NIR, spektrális képfeldolgozás

Dr. Gillay Bíborka Zsuzsanna

(szerkesztés alatt)

Dr. Gillay Zoltán

(szerkesztés alatt)

Dr. Kaszab Tímea

  • Reológia - élelmiszerek, kertészeti termények, roncsolás- és roncsolásmentes állományvizsgálata, folyékony anyagok vizsgálata

Kertész István

(szerkesztés alatt)

Dr. Kovács Zoltán

  • Műszeres ízérzékelés
  • Közeli infravörös spektroszkópia
  • Aquaphotomics
  • Gyors módszerek az élelmiszerhamisítás kiszűrésére

Dr. Vozáry Eszter

  • Élelmiszerek reológiai tulajdonságainak meghatározása; állományvizsgálat; folyásgörbék mérése; modellezés, reológiai paraméterek felhasználása a minőségbecslésben
  • Élelmiszerek elektromos impedancia spektroszkópiája, impedancia spektrumok felvétele, modellezés; elektromos paraméterek felhasználása a minőségbecslésben
  • Élelmiszerek reológiai és elektromos paraméterei közötti összefüggések meghatározása, szerkezetvizsgálat
  • Gyökér és növényi oltványok fejlődésének követési elektromos impedancia spektroszkópiával

Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória

  • Kertészeti termények roncsolásmentes állományvizsgálata

 

 

 

magyar