- English
- Magyar
Kutatási tevékenység
Dr. Baranyai László
- Digitális képfeldolgozás alkalmazása élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek minősítésére
- Lézer fénnyel indukált diffúz reflexió vizsgálata
- Fény terjedésének szimulációja biológiai szövetekben
Dr. Felföldi József
- Módszerek fejlesztése és vizsgálata gyümölcs- és zöldségfélék keménységének roncsolásmentes mérésére
- Gyümölcsök és zöldségfélék szín- és alakvizsgálata számítógépes látórendszerrel
Dr. Firtha Ferenc
- Élelmiszerek optikai, reológiai paramétereinek vizsgálata
- Mérésvezérlő, adatgyűjtő és -feldolgozó szoftverek fejlesztése
- Számítógépes képfeldolgozás, NIR, spektrális képfeldolgozás
Dr. Gillay Bíborka Zsuzsanna
(szerkesztés alatt)
Dr. Gillay Zoltán
(szerkesztés alatt)
Dr. Kaszab Tímea
- Reológia - élelmiszerek, kertészeti termények, roncsolás- és roncsolásmentes állományvizsgálata, folyékony anyagok vizsgálata
Kertész István
(szerkesztés alatt)
Dr. Kovács Zoltán
- Műszeres ízérzékelés
- Közeli infravörös spektroszkópia
- Aquaphotomics
- Gyors módszerek az élelmiszerhamisítás kiszűrésére
Dr. Vozáry Eszter
- Élelmiszerek reológiai tulajdonságainak meghatározása; állományvizsgálat; folyásgörbék mérése; modellezés, reológiai paraméterek felhasználása a minőségbecslésben
- Élelmiszerek elektromos impedancia spektroszkópiája, impedancia spektrumok felvétele, modellezés; elektromos paraméterek felhasználása a minőségbecslésben
- Élelmiszerek reológiai és elektromos paraméterei közötti összefüggések meghatározása, szerkezetvizsgálat
- Gyökér és növényi oltványok fejlődésének követési elektromos impedancia spektroszkópiával
Dr. Zsomné Dr. Muha Viktória
- Kertészeti termények roncsolásmentes állományvizsgálata
magyar