Szakdolgozat, diplomamunka

SZAKDOLGOZÓINK 2017-2018

  • Koncz Fanni Adrienn, témavezető: Kovács Zoltán
  • Szigeti Ferenc, témavezető: Kaszab Tímea, Kovács Zoltán, Mohácsiné Farkas Csilla
  • Mészáros Péter, témavezető: Dr. Zsom Tamás, Dr. Zsomné dr. Muha Viktória
  • Farkas Gabriella, témavezető: Badakné Dr. Kerti Katalin, Zsomné Muha Viktória
  • András Kata Rebeka, témavezető: Zsomné Muha Viktória, Kertész István
  • Keresztessy Zsuzsa Orsolya, témavezető: Zsomné Muha Viktória, Kertész István
  • Reichert Kornél, témavezető: Zsomné Muha Viktória, Kertész István
  • Kovács Anna, témavezető: Fodor Marietta, Firtha Ferenc, Badakné Dr. Kerti Katalin
  • Nyitrai Carolyn, témavezető: Firtha Ferenc

AKTUÁLIS TÉMAKIÍRÁSOK 2017-2018

Dr. Baranyai László

  • Számítógépes látórendszer alkalmazása gyömölcsök minősítésére és osztályozására
  • Számítógépes képfeldoglozás alkalmazása szalámi termékek minőség-ellenőrzésére
  • Számítógépes látórendszer alkalmazása sütőipari termékek minőség-ellenőrzésére
  • Elektromos fűtés alkalmazása virsli hőkezelésére

Dr. Firtha Ferenc

  • Hús márványosságát leíró képfeldolgozó algoritmusok objektivitásának tesztelése (Dr. Friedrich László)
  • Csíráztatott magvak vizsgálata NIR hiperspektrális- és analitikai mérésekkel (Badakné Dr. Kerti Katalin)
  • Csiperke gomba gombás fertőzéseinek korai detektálása NIR hiperspektrális méréssel (Parrag Viktória) - BSc / MSc
  • Gyümölcsök sérüléseinek korai detektálása NIR hiperspektrális méréssel (Parrag Viktória) - BSc / MSc
  • Élelmiszeripari laboratóriumi mérés vagy ipari automatizálási feladat megoldása Arduino mikroprocesszoros mérőrendszerrel - BSc / MSc
  • Selyemhernyó, tücsök őrleménnyel készült tészták analitikai és NIR hiperspektrális mérésel történő vizsgálata (Dr. Szedljak Ildikó)
  • Fürjtojásos, tyúktojásos és tojás nélküli tésztaminták analitikai, érzékeszervi és NIR hiperspektrális vizsgálata (Dr. Szedljak Ildikó)
  • Sajtok beltartalmi jellemzőinek (alapanyag, zsírtartalom, gyártástechnológia) becslése NIR hiperspektrális méréssel (Pásztorné Dr. Huszár Klára)

Dr. Kaszab Tímea

  • Félkemény sajtok érésének nyomonkövetése kvázistatikus és dinamikus keménységvizsgálati módszerekkel - BSc
  • Gyümölcslekvárok keménységének változása hőkezelés során - BSc
  • Házi készítésű zabkeksz törhetőségének és élvezeti értékének változása a cukortartalom függvényében - BSc
  • Édesipari termékek fizikai tulajdonságainak alakulása természetes és mesterséges édesítőszerek használatával (a témához kapcsolódó irodalom feldolgozása) - BSc
  • Infravörös technika alkalmazhatósága az élelmiszerek cukortartalmának meghatározásához (a témához kapcsolódó irodalom feldolgozása) - BSc
  • Hazai mézek viszkozitásának változása a hőmérséklet függvényében - MSc
  • Hazai mézek viszkozitásának változása a tárolás függvényében - MSc

Dr. Vozáry Eszter

  • Dzsemek reológiai tulajdonságainak meghatározása, adalékanyagok, édesítőszerek hatása a dzsem állományára, mérések rotációs viszkoziméterrel - BSc
  • Gyümölcs pépek reológiai tulajdonságainak vizsgálata, tárolás, hőkezelés hatása, mérések rotációs viszkoziméterrel - BSc
  • Élelmiszerek hővezetési tényezőjének meghatározása, mérések Fitch módszerrel - BSc
  • Szilárd élelmiszerek állomány vizsgálata, tárolás, hőkezelés hatásának meghatározása - BSc
  • Karamell vizsgálata  (Gabona és iparinövény Tanszékkel) karamell minőségjellemzésére felhasználható fizikai paraméterek meghatározása, a minőség és a paraméterek értékei közötti kapcsolat megállapítása, reológiai mérések, nedvességtartalom meghatározás, NIR spektroszkópiai mérések elektromos impedancia spektrumok felvétele - MSc
  • Húsok optimális sózási eljárásának kidolgozása elektromos impedancia spektroszkópiai mérések alapján. (Hűtő és állati termék Tanszékkel) különböző fajtájú és alakú húsok pácolásának követése impedancia paraméterekkel. A sótartalom meghatározás a hús belsejében impedancia méréssel és kémiai eljárással - MSc
  • Mikrohullámú tér hatása élelmiszerekre, mikrohullámú sütőben történő melegítéskor lejátszódó változások kimutatása elektromos impedancia spektroszkópiai mérésekkel. Közvetlenül a melegítés után, illetve a szoba hőmérsékletre történő lehűlés után. - MSc
  • Élelmiszerek reológiai modelljének kidolgozása, a reológiai paraméterek és a minőség közötti összefüggések megállapítása - MSc
  • Különböző mézek elektromágneses tulajdonságai, elektromos impedancia spektrum mérése 30Hz – 30 MHz frekvencia tartományban, a mért spektrumok közelítése modellekkel. Elektromos vezetőképesség és permittivitás meghatározása. Víztartalom és elektromos paraméterek közötti összefüggés megállapítása - MSc
  • Mézek reológiai tulajdonságai, rotációs viszkoziméterrel a mézek folyásgörbéinek meghatározása, a mért görbékre modellek illesztése. Víztartalom és reológiai paraméterek közötti kapcsolat megállapítása - MSc
  • Nyomás hatása az elektromos impedancia spektrumra, gumicukrok elektromos impedancia spektrumának meghatározása 30Hz – 30 MHz frekvencia tartományban különböző külső nyomás alatt, a mért spektrumok közelítése modellekkel. Modell paraméterek és a nyomás közötti összefüggések megállapítása -  MSc
  • Sótartalom meghatározása elektromos impedanciával pácolás során különböző húsokban (Hűtő és állati ermék Tanszékkel) Elektromos impedancia spektrumok felvétele 30Hz – 30 MHz frekvencia tartományban különböző só koncentrációnál, a mért spektrumok közelítése modellekkel. Modell paraméterek és a só koncentráció közötti összefüggések megállapítása - MSc

 

magyar